Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Duszone polędwiczki Ilony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne bitki z polędwicy wieprzowej.

Duszone polędwiczki Ilony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone polędwiczki Ilony

 

Sposób przygotowania:

Duszone polędwiczki Ilony
Polędwicę kroimy w plastry, które następnie delikatnie zbijamy tłuczkiem kuchennym. Porcje mięsa oprószamy solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej. Porcje polędwicy oprószamy mąką. Smażymy je na rozgrzanym na patelni oleju. W garnku zagotowujemy około 2 szklanki wody. Do gotującej się wody wkładamy podsmażone porcje polędwiczek. Na tym samym tłuszczu podduszamy pokrojoną cebulkę. Dodajemy przyprawy. Polędwiczki doprawiamy do smaku.
Duszone polędwiczki Ilony
Polędwiczki przygotowujemy do krojenia na porcje.
Duszone polędwiczki Ilony
Porcje polędwiczek podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Duszone polędwiczki Ilony
Podsmażoną polędwicę i cebulkę przekładamy do garnka.
Duszone polędwiczki Ilony
Sos z polędwiczkami doprawiamy do smaku wedle uważania.

Tagi:

przyprawy