wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Duszone udka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Udko z kurczaka które dusimy jest soczyste z nutką soku z cytryny. Bardzo łatwo je przygotować. Najlepiej podawać z buraczkami.

Duszone udka z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszone udka z kurczaka

 

  • 3 udka z kurczaka
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka oregano
  • pół łyżeczki wegety
  • pół łyżeczki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Duszone udka z kurczaka
Udka z kurczaka obmywamy i przyprawiamy, pozostawiamy na jakieś 30 min aby mięso przeszło przyprawami.

Następnie udka wkładamy na patelnie, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok 1-1.5 godz.

Obracamy od czasu do czasu. Po uduszeniu mięso podajemy z buraczkami, możemy mięso polać sosem z pod udek który nam zostanie.  
Duszone udka z kurczaka
udka z kiurczka oczyszczamy i przyprawiamy
Duszone udka z kurczaka
udka wkładamy na patelnię zalewamy woda i dusimy
Duszone udka z kurczaka
udka z kurczaka już uduszone możemy przygotowywać do podania

Tagi:

kurczak mięso