agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

duszone w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rzodkiewki duszone w śmietanie. Podawać do mięs i ryb.

duszone w śmietanie

Składniki:

duszone w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

duszone w śmietanie
Rzodkiewki starannie umyć, liście i korzonki obciąć, a bulwki przekroić na połówki, włożyć do garnka, wlać trochę wrzącej lekko posolonej wody, włożyć masło i ugotować. Śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić przestudzonym wywarem z rzodkiewek, wlać do rzodkiewek i zagotować. Doprawić do smaku papryką, solą i cukrem. Gorącą potrawę posypać posiekanym koperkiem.