dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Duszone warzywa na kwasno z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

MOżna podać z ryżem, kaszą, makaronem czy ziemniakami

Duszone warzywa na kwasno z boczkiem

Składniki:

Duszone warzywa na kwasno z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa na kwasno z boczkiem
Cebule obieramy, siekamy drobno i szklimy na oleju, Cebulę zdejmujemy na talerz. Na patelni podsmażąmy teraz na złoto boczek pokrojony w kosteczkę. Boczek i cebulę wrzucamy do garnka. Dodajemy marchew, obraną, umytą i startą na tarce, pieczarki umyte i pokrojone w mniejsze kawałki oraz ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. Całośc gotujemy przez 20 min. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką.