Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Duszone warzywa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie i pyszne duszone warzywa z patelni

Duszone warzywa z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone warzywa z patelni

 

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa z patelni
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Cukinię w całości kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni lekko podmażamy cebulę na oliwie. Następnie wrzucamy paprykę, cukinię oraz ogórka wszystko razem dusimy, od czasu do czasu mieszając warzywa. Kiedy warzywa na patelni zaczną mięknąć wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Na końcu warzywa przyprawiamy solą oraz pieprzem. Można podawać z ryżem lub pieczywem.
Duszone warzywa z patelni
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy.
Duszone warzywa z patelni
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Cukinię w całości kroimy w kostkę.
Duszone warzywa z patelni
Na rozgrzanej patelni lekko podmażamy cebulę na oliwie. Następnie wrzucamy paprykę, cukinię oraz ogórka wszystko razem dusimy, od czasu do czasu mieszając warzywa.
Duszone warzywa z patelni
Kiedy warzywa na patelni zaczną mięknąć wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Na końcu warzywa przyprawiamy solą oraz pieprzem.

Tagi:

cukinia