Duszone żeberka.

Żeberka « poprzedni | następny »
Anula offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
zdjęcia: 1 z 1
Duszone żeberka.
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Prosty przepis na smaczny obiad.


trudność: średne
czas:

Duszone żeberka. - SKŁADNIKI:

  • 2 paski zeberek ok.1 kg
  • 2-3 cebule
  • maka
  • olej
  • Delikat(moze byc inna przyprawa tego typu np.Kucharek,Vegeta)
  • tymianek
  • pieprz
  • papryka
  • granulowany czosnek
  • sol

Duszone żeberka. - PRZYGOTOWANIE:

Zeberka posypujemy przyprawa Delikat i tymiankiem i zostawiamy na 2-3 godz.Cebule kroimy w kostke.Zeberka obtaczamy w mace i obrumieniamy na oleju.Na pozostaly ze smazenia zeberek olej wrzucamy cebule i mieszajac przesmazamy(nie powinna sie zrumienic).Zeberka i cebule wkladamy do garnka i zalewamy woda,aby byly nia przykryte.Dodajemy przyprawy i dusimy do miekkosci na wolnym ogniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone żeberka. (strona 1 z 1)  
Doro

Doro
offline

2009-09-01 17:22
Anula:) i znowu ta oliwa hiszpanska- skad mam ja wziasc?:):)
Zeberka wygladaja super!
Skomentuj
Oceń:
0
Anula

Anula
offline

2009-09-01 17:24
To nie ja, zobacz na popoludniowe ploteczki.
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-09-01 17:31
Ale trzeba przyznac, ze zdjecie pierwsza klasa!
Skomentuj
Oceń:
0
Anula

Anula
offline

2009-09-01 17:47
Dzieki:)
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210
offline

2009-09-01 23:47
Bardzo apetycznie wyglądają te żeberka,więc zasłużona 5 !
Skomentuj
Oceń:
0
saszka

saszka
offline

2009-10-29 18:33
Bardzo pyszne!!!!Zrobilam i wszyscy byli zachwyceni
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Ananasowe żeberka na pikantnie Żeberka pieczone Żeberka w jarmużu
Żeberka duszone w kapuście Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Soczyste żeberka w keczupie
Grillowane żeberka z miodem Grillowane żeberka Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym
Żeberka na słodko Klasyczne gotowane żeberka Żeberka z nutą miodu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane