Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Duszone żeberka.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Prosty przepis na smaczny obiad.

Duszone żeberka.

Składniki:

Duszone żeberka.

 

  • 2 paski zeberek ok.1 kg
  • 2-3 cebule
  • maka
  • olej
  • Delikat(moze byc inna przyprawa tego typu np.Kucharek,Vegeta)
  • tymianek
  • pieprz
  • papryka
  • granulowany czosnek
  • sol

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka.
Zeberka posypujemy przyprawa Delikat i tymiankiem i zostawiamy na 2-3 godz.Cebule kroimy w kostke.Zeberka obtaczamy w mace i obrumieniamy na oleju.Na pozostaly ze smazenia zeberek olej wrzucamy cebule i mieszajac przesmazamy(nie powinna sie zrumienic).Zeberka i cebule wkladamy do garnka i zalewamy woda,aby byly nia przykryte.Dodajemy przyprawy i dusimy do miekkosci na wolnym ogniu.