Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Duszone żeberka wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Duszone żeberka wieprzowe polać sosem i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Duszone żeberka wieprzowe

Składniki:

Duszone żeberka wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka wieprzowe
Mięso podzielić po 2 żeberka i pociąć je na kawałki o długości ok. 6cm. Żeberka smażyć w oleju po ok.3 minuty z każdej strony. Do garnka wlać 1l wody, przełożyć żeberka. Na patelni zeszklić cebulę, dodać do żeberek, dodać przyprawę. Dusić ok. półtorej godziny, uzupełniając wodą w miarę parowania.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl