Strona główna Duszone żołądki na ostro

Duszone żołądki na ostro

hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Duszone żołądki na ostro
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Żołądki oczyścić, umyć, włozyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebulę


trudność: łatwe
czas:

Duszone żołądki na ostro - SKŁADNIKI:

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 kg cebuli
  • 5 ząbków czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • curry

Duszone żołądki na ostro - PRZYGOTOWANIE:

Żołądki oczyścić, umyć, włozyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko przesmażyć, dodając zmiażdżone ząbki czosnku. Po kilku minutach na patelnię przełożyć żołądki, wymieszać z cebulą i czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i curry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem ok 1,5 godz. Jesli żołądki będą twarde, należy je przełożyć do piekarnika i piec aż zmiękną. W razie potrzeby podlewać wodą. Podawać z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone żołądki na ostro  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Pieczone pod majonezem udka z kurczaka Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki Piersi z kurczaka parowane
 Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą Kurczak w sosie curry-marchwiowym Kolorowe naleśniki z pesto
Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem Kurczak na zielono Kurczak w płatkach kukurydzianych
Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane