Strona główna Duszone żołądki na ostro

Duszone żołądki na ostro

hgg - Przepis na: Duszone żołądki na ostro offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Duszone żołądki na ostro
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Żołądki oczyścić, umyć, włozyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebulę


trudność: łatwe
czas:

Duszone żołądki na ostro - SKŁADNIKI:

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 kg cebuli
  • 5 ząbków czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • curry

Duszone żołądki na ostro - PRZYGOTOWANIE:

Żołądki oczyścić, umyć, włozyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko przesmażyć, dodając zmiażdżone ząbki czosnku. Po kilku minutach na patelnię przełożyć żołądki, wymieszać z cebulą i czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i curry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem ok 1,5 godz. Jesli żołądki będą twarde, należy je przełożyć do piekarnika i piec aż zmiękną. W razie potrzeby podlewać wodą. Podawać z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone żołądki na ostro  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Sałatka z chipsami Pierś z kurczaka w kurkach Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro
Schab z wędzonym kurczakiem Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Sałatka z miodowym kurczakiem
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane