kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Duszony kolorowy kurczak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Duszona pierś kurczaka z kolorowymi warzywami.

Duszony kolorowy kurczak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszony kolorowy kurczak

 

Sposób przygotowania:

Duszony kolorowy kurczak
Zaczynamy od fileciku który myjemy i kroimy na duże kawałki, pokrojony filet przyprawiamy i wstawiamy do lodówki na 30min. Papryki myjemy czyścimy z środków i kroimy w kawałki. Pieczarki obieramy o kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy ją w półksiężyce. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy wrzucamy nasze warzywa i dusimy do miękkości , potem dorzucamy kawałki kurczaka i dusimy dalej całość przyprawiamy . Po uduszeniu się kurczaka danie jest gotowe do podania.
Duszony kolorowy kurczak
Filet z kurczaka pokrojony w dużą kostkę .
Duszony kolorowy kurczak
Kolorowe papryki przygotowane do duszenia .
Duszony kolorowy kurczak
Wszystkie warzywa duszone na patelni z oliwą .
Duszony kolorowy kurczak
Warzywa z kawałkami filetu z kurczaka uduszone .