Duszony królik

Królik « poprzedni | następny »
ewaole - Przepis na: Duszony królik offline

Szef Kuchni
Przepisy: 57
Duszony królik
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Królik duszony w ziołach; majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.


trudność: średne
czas:

Duszony królik - SKŁADNIKI:

Duszony królik - PRZYGOTOWANIE:

Królika kroimy w porcje według uznania i nacieramy marynatą powstałą z przeciśniętych ząbków czosnku, soli, pieprzu. Takie porcje obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem.Smażymy. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy i smażymy na oleju na osobnej patelni. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalewamy wodą. Do tego dodajemy obsmażonego wcześniej królika i dusimy, aż będzie miękki. Kiedy mięso jest już miękkie wyjmujemy królika na półmisek. Sos łączymy ze śmietaną i mąką i przecedzamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze na chwilę wkładamy królika do sosu i dusimy. Królik jest gotowy !


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszony królik  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik z sosem i marchewką Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie
Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli
Królik w sosie z rozmarynem Królik w sosie śmietanowym Potrawka z królikiem
Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin Comber z królika z pieczarkami Pasztet z królika w boczkowym płaszczyku

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane