Duszony królik

Królik « poprzedni | następny »
ewaole

Szef Kuchni
Przepisy: 57
Duszony królik
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Królik duszony w ziołach; majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.


trudność: średnie
czas:

Duszony królik - SKŁADNIKI:

Duszony królik - PRZYGOTOWANIE:

Królika kroimy w porcje według uznania i nacieramy marynatą powstałą z przeciśniętych ząbków czosnku, soli, pieprzu. Takie porcje obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem.Smażymy. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy i smażymy na oleju na osobnej patelni. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalewamy wodą. Do tego dodajemy obsmażonego wcześniej królika i dusimy, aż będzie miękki. Kiedy mięso jest już miękkie wyjmujemy królika na półmisek. Sos łączymy ze śmietaną i mąką i przecedzamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze na chwilę wkładamy królika do sosu i dusimy. Królik jest gotowy !


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszony królik  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik w sosie śmietanowym Królik z czosnkiem z pomarańczą Króliczy pasztet z piekła rodem
Sałatka z piersią królika i żurawiną Królik na pomidorową nutę Pasztet z królika
Królik z dodatkami ćwikłą i pieczarkami Królik w sosie śmietanowym Królik w glazurze
Duszone mięso z królika Królik w śmietanie Świąteczny Królik w sosie żurawionowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane