Duszony królik

Królik « poprzedni | następny »
ewaole - Przepis na: Duszony królik offline

Szef Kuchni
Przepisy: 57
Duszony królik
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Królik duszony w ziołach; majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.


trudność: średne
czas:

Duszony królik - SKŁADNIKI:

Duszony królik - PRZYGOTOWANIE:

Królika kroimy w porcje według uznania i nacieramy marynatą powstałą z przeciśniętych ząbków czosnku, soli, pieprzu. Takie porcje obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem.Smażymy. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy i smażymy na oleju na osobnej patelni. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalewamy wodą. Do tego dodajemy obsmażonego wcześniej królika i dusimy, aż będzie miękki. Kiedy mięso jest już miękkie wyjmujemy królika na półmisek. Sos łączymy ze śmietaną i mąką i przecedzamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze na chwilę wkładamy królika do sosu i dusimy. Królik jest gotowy !


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszony królik  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królika  Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką
Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową
Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem
Królik w sosie śmietanowym Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane