Duszony królik

Królik « poprzedni | następny »
ewaole - Przepis na: Duszony królik offline

Szef Kuchni
Przepisy: 57
Duszony królik
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Królik duszony w ziołach; majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.


trudność: średne
czas:

Duszony królik - SKŁADNIKI:

Duszony królik - PRZYGOTOWANIE:

Królika kroimy w porcje według uznania i nacieramy marynatą powstałą z przeciśniętych ząbków czosnku, soli, pieprzu. Takie porcje obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem.Smażymy. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy i smażymy na oleju na osobnej patelni. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalewamy wodą. Do tego dodajemy obsmażonego wcześniej królika i dusimy, aż będzie miękki. Kiedy mięso jest już miękkie wyjmujemy królika na półmisek. Sos łączymy ze śmietaną i mąką i przecedzamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze na chwilę wkładamy królika do sosu i dusimy. Królik jest gotowy !


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszony królik  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką Królik duszony w sosie cebulowym
Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem Królik w sosie śmietanowym
Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin Comber z królika z pieczarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane