Strona główna Duszony królik w musztardowym sosie

Duszony królik w musztardowym sosie

Królik « poprzedni | następny »
Telefon - Przepis na: Duszony królik w musztardowym sosie offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 57
Duszony królik w musztardowym sosie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Podawać można z kaszą, ryżem.


trudność: średne
czas:

Duszony królik w musztardowym sosie - SKŁADNIKI:

  • 1 królik podzielony na porcje1 1/2
  • 1 cebula
  • 2 gożdziki
  • 3łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 liścia laurowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól,pieprz do smaku

Duszony królik w musztardowym sosie - PRZYGOTOWANIE:

Królika myjemy i osuszamy.Nacieramy solą i pieprzem opruszyć mąką.Na rozgrzanym oleju zarumienić królika ze wszystkich stron.Do garnka dodać cebule z gożdzikami ,tymianek i liść laurowy.Całość podlać wodą i dusić pod przykryciem 45min.Miękkiego królika wyjąć wyjąć i utrzymać w cieple.Do sosu dodajemy musztardę i śmietanę.Całość mieszamy ubijaczką do piany,podgrzewamy ale nie gotujemy.Układamy królika na Półmisku polewamy całego sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszony królik w musztardowym sosie (strona 1 z 1)  
eli_555

eli_555
offline

2011-02-03 11:28
Tak królika jeszcze nie robiłam.
Skomentuj
Oceń:
0
Marika_1961

Marika_1961
offline

2011-02-04 15:27
Krolika robie raz do dwoch w roku.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królika  Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką
Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową
Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem
Królik w sosie śmietanowym Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane