Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Duszony królik w musztardowym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Podawać można z kaszą, ryżem.

Duszony królik w musztardowym sosie

Składniki:

Duszony królik w musztardowym sosie

 

  • 1 królik podzielony na porcje1 1/2
  • 1 cebula
  • 2 gożdziki
  • 3łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 liścia laurowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól,pieprz do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Duszony królik w musztardowym sosie
Królika myjemy i osuszamy.Nacieramy solą i pieprzem opruszyć mąką.Na rozgrzanym oleju zarumienić królika ze wszystkich stron.Do garnka dodać cebule z gożdzikami ,tymianek i liść laurowy.Całość podlać wodą i dusić pod przykryciem 45min.Miękkiego królika wyjąć wyjąć i utrzymać w cieple.Do sosu dodajemy musztardę i śmietanę.Całość mieszamy ubijaczką do piany,podgrzewamy ale nie gotujemy.Układamy królika na Półmisku polewamy całego sosem.

Tagi:

mięso danie