monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Duszony schab w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne i proste w przygotowaniu mięsko w sosie pieczarkowym.Idealne na obiad dla osób nie mających czasu na długie stanie przy kuchni.

Duszony schab  w sosie pieczarkowym

Składniki:

Duszony schab w sosie pieczarkowym

 

  • 500g schabu
  • Sól , pieprz , majeranek , tymianek
  • 1 cebula
  • 5 pieczarek
  • 250 ml śmietany 30%
  • Przyprawa uniwersalna
  • Pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Duszony schab w sosie pieczarkowym
Schab kroimy w plastry posypujemy przyprawami .Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy na patelni i dodajemy do niej pokrojone w plasterki pieczarki ,solimy i chwilę smażymy .Do podsmażonych pieczarek z cebulą dokładamy przyprawiony schab. Zalewamy wszystko śmietaną i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. Na koniec posypujemy pietruszką i w razie potrzeby doprawiamy przyprawą uniwersalną.