Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Dwukolorowa babka ze skórką pomarańczową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Efektowna, łatwa do przygotowania i bardzo smaczna rumowa babka z delikatną nutką pomarańczy. Polecam.

Dwukolorowa babka ze skórką pomarańczową

Składniki:

Dwukolorowa babka ze skórką pomarańczową

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowa babka ze skórką pomarańczową
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Białka ubić na sztywną pianę. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie ciągle ucierając dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Pod koniec dodać aromat, i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Do przygotowanej formy wlać 2/3 ciasta, do reszty przesiać kakao, wymieszać i wlać na wierzch jasnego ciasta. Włożyć do nagrzanego do180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka około 35- 40 minut.

Tagi:

jajko jajka