kasia2201

kasia2201

Szef Kuchni
[Przepisów: 110]

Dwukolorowa surówka z sałaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetna jesienna sałatka.

Dwukolorowa surówka z sałaty

Składniki:

Dwukolorowa surówka z sałaty

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowa surówka z sałaty
Główki obydwu gatunków sałat dokładnie opłukać, starannie odsączyć, a listki porwać w nieweilkie kawałki. Włożyć do miski wraz z pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Winogrona umyć, przepołowić, usunąć pestki ostrym nożem i tak przygotowane dodać do sałaty z cebulką. Sporządzić sos mieszając energicznie ocet, sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz olej z pestek winogron. Sosem tym polać sałatkę, wymieszać i od razu podawać.