Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Dwukolorowe babeczki z serka homogenizowanego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Babeczki z serka homogenizowanego to smaczny i efektowny deser. Tak przygotowany serek można włożyć do innej formy i zrobić sernik na zimno.

Dwukolorowe babeczki z serka homogenizowanego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dwukolorowe babeczki z serka homogenizowanego

 

  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 1,5 łyżki żelatyny
  • 5 dag czekolady
  • 1 łyżka kakao

 

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowe babeczki z serka homogenizowanego
Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać, przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Ciągle ubijając dodawać stopniowo serek homogenizowany. Następnie wlać przestudzoną żelatynę zmiksować. Ser podzielić na 2 części, do jednej dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i kakao, dokładnie wymieszać. Na środek foremek nakładać na przemian serek jasny i ciemny. Odłożyć do lodówki do stężenia. Schłodzone serniczki wyjmować zanurzając na moment foremkę w ciepłej wodzie.
Dwukolorowe babeczki z serka homogenizowanego
Na środek foremek nakładać na przemian serek jasny i ciemny

Tagi:

czekolada