przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Dwukolorowy ryż

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszny ryż-super dodatek do obiadu

Dwukolorowy ryż

Składniki:

Dwukolorowy ryż

 

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowy ryż
W garnku rozgrzewamy odrobinę masła, wrzucić do niego około pół szklanki umytego ryżu.Smażymy ciągle mieszając aż do momentu, gdy ryż stanie się brązowy. Wlewamy do garnka z ryżem 2 szklanki wody i wrzucamy kostkę rosołową. Kiedy woda zacznie wrzeć, wrzucamy pozostały ryż. Czekamy, aż się zagotuje, po czym zmniejszamy ogień do minimum i odstawiamy na 15 minut. Nie zaglądamy w tym czasie do garnka, ponieważ ryż jest tym smaczniejszy im mniej podnosimy pokrywkę . Nie zdarzyło mi się nigdy,aby tak przygotowywany ryż przypalił mi się. Ryż tak przyrządzony jest bardzo smaczny,ładnie też wygląda.

Tagi:

ryż