jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Dynia w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dynia w marynacie jako przystawka do wędlin i mies na zimno

Dynia w marynacie

Składniki:

Dynia w marynacie

 

  • 3 kg dyni
  • 4 łyżki cukru
  • cynamon
  • kwasek cytrynowy - do smaku

Sposób przygotowania:

Dynia w marynacie
Dynię umyć, obrać z miąższu.

Wydrążyć specjalną łyżeczką kulki.

Zalać je wrzącą osoloną wodą, pogotować chwile, odcedzić. Zagotować wodę z cukrem i cynamonem, doprawić kwaskiem. Zalać dynie tak aby zalewa sięgała do 3 cm poniżej brzegów słoika.

Zamknąć słoik.

Następnie pasteryzować przez 25 minut.

Od momentu zawrzenia wody w naczyniu.

Tagi:

dynia