kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Dynia z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dynię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W garnku zagotować 1/2 szklanki wody z octem, cukrem i goździkami.

Dynia z migdałami

Składniki:

Dynia z migdałami

 

  • dynia 50 dag
  • ocet winny 1 litr
  • goździki kilka
  • cukier 50 dag
  • rodzynki 10 dag

Sposób przygotowania:

Dynia z migdałami
Dynię obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W garnku zagotować 1/2 szklanki wody z octem, cukrem i goździkami.

Porcjami wkładać dynię, gotować po 5 minut i wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej.
Rodzynki wrzucać do szklanki z gorącą słodka herbatą, po 10 minutach wyjąć.

Migdały obrać ze skórki.

Do słoików wkładać kawałki dyni, rodzynki, migdały i zalewać wrzącą zalewą octową.
Całość pasteryzować.

Tagi:

dynia