dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Dynia z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywa są zdrowe i trzeba je jeść.

Dynia z papryką

Składniki:

Dynia z papryką

 

Sposób przygotowania:

Dynia z papryką
Umytą i obraną dynię pokroić, usunąć nasiona, pokroić w cienkie plastry, oprószyć mąką i obsmażyć po obu stronach każdy kawałek. Paprykę umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych pokroić drobno razem z cebulą, dodać trochę tłuszczu, krótko poddusić, dodając na końcu pastę pomidorową i roztarty z solą czosnek. Doprawić do smaku "na ostro". Przygotowane tak warzywa nałożyć na usmażoną dynię, lekko poddusić w przykrytym naczyniu (można w piekarniku). Podawać do potraw z jaj na gorąco, chociaż potrawa jest smaczna również na zimno.

Tagi:

dynia papryka