aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Dyniowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne dyniowe placuszki, bardzo szybkie i smaczne. polecam wszystkim do zrobienia, są pyszne. Warto.

Dyniowe placuszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dyniowe placuszki

 

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe placuszki
Miąższ z dyni ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub miksujemy blenderem. Dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy. Ciasto musi być dosyć gęste. W zależności od soczystości dyni ilość mąki może trochę się różnić. Należy dodawać po trochu i mieszać, aż ciasto będzie gęste. Dodajemy szczyptę soli. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wazową wylewamy ciasto. Smażymy paluszki z obu stron. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dyniowe placuszki
mieszamy make z jajkiem i dynia,mieszamy
Dyniowe placuszki
smazymy placki na rozgrzanym tluszczu na patelni
Dyniowe placuszki
obracamy i smzymy z drugiej stronyok. 1 minutki
Dyniowe placuszki
odsaczamy na reczniku papierowym i posypujemy cukrem

Tagi:

jajko dynia jajka