jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Dyniowo- czekoladowy jogurt

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 18

To pyszny sposób na wykorzystanie dyni w deserze. Deser smakuje pysznie. Jest lekki, zdrowy, a dodatek cynamonu i gałki nadaje mu charakteru:).

Dyniowo- czekoladowy jogurt Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dyniowo- czekoladowy jogurt

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Dyniowo- czekoladowy jogurt

ETAP 1

Dyniowo- czekoladowy jogurt
W przegotowanej wodzie zaparzamy kakao

Przygotowany mus dyniowy studzimy. Kakao zaparzamy w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Gotowe powinno przybrać konsystencję rozpuszczonej czekolady.

ETAP 2

Dyniowo- czekoladowy jogurt
Do jogurtu dodajemy dynię

Jogurt przekładamy do garnka. Dodajemy do niego dynię. Całość dokładnie miksujemy. Dyniowy jogurt doprawiamy do smaku miodem, cynamonem i gałką. Ponownie miksujemy i dzielimy na dwie równe części.

ETAP 3

Dyniowo- czekoladowy jogurt
Kakao dodajemy do połowy dyniowego jogurtu

Do jednej z wydzielonych części dodajemy kakao.

ETAP 4

Dyniowo- czekoladowy jogurt
Czekoladowy jogurt miksujemy

Jogurt z dodatkiem kakao miksujemy. Tak przygotowany jogurt dyniowy i dyniowo –kakaowy układamy naprzemiennie w przygotowanych pucharków. Na wierzch ścieramy czekoladę, by powstały dekoracyjne wiórki. PODAJEMY!