aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Dżem dyniowo- jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny dżem i najważniejsze domowy.

Dżem dyniowo- jabłkowy

Składniki:

Dżem dyniowo- jabłkowy

 

  • 2 kg dyni
  • 2 kg szarej renety
  • 1 kg cukru

Sposób przygotowania:

Dżem dyniowo- jabłkowy
Dynię myjemy, obieramy ze skóry, a miąższ kroimy w kostkę. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dynię i jabłka smażymy osobno (ponieważ dynia w połączeniu z jabłkami ,,rozpryskuje się poza garnek'') pod koniec łączymy razem i mieszamy z cukrem. Nakładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy do 10 minut. Wychodzi 12 sztuk.

Tagi:

dynia