Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Dżem jabłkowo-porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny dżem z nowymi ciekawymi dodatkami. Jabłka nadają mu niepowtarzalnego charakteru i smaku .

Dżem jabłkowo-porzeczkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dżem jabłkowo-porzeczkowy

 

Sposób przygotowania:

Dżem jabłkowo-porzeczkowy
Obrane i oczyszczone porzeczki tradycyjnie zasypujemy cukrem i odkładamy na noc. Następnego dnia jabłka myjemy i kroimy w kostkę. Razem z porzeczkami dodajemy na patelnię. Smażymy około godziny. Pod sam koniec dodajemy sok z wyciśniętej cytrynki. Całość przekładamy do słoików lub od razu na kanapki. Smacznego!
Dżem jabłkowo-porzeczkowy
Etap 1 - porzeczki zasypujemy na noc cukrem
Dżem jabłkowo-porzeczkowy
Etap 2 - przygotowany dżem wkładamy do miseczki