plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Dżem jabłkowo-porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealny dżem do kanapek jak i ciast.

Dżem jabłkowo-porzeczkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dżem jabłkowo-porzeczkowy

 

Sposób przygotowania:

Dżem jabłkowo-porzeczkowy
Czerwone porzeczki umyć, urwać z nich ogonki i wrzucić do garnka (najlepiej z podwójnym dnem). Jabłka obrać ze skórki, wyjąć z nich środki i pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z porzeczkami. Zasypać cukrem i gotować od miękkości a nawet do rozgotowania. Pod koniec gotowania dodać żelfix mieszając energicznie i usuwając pianę która powstanie. Gorący dżem przełożyć do słoików, odstawić do góry dnem do czasu ostygnięcia.
Dżem jabłkowo-porzeczkowy
Czerwone porzeczki umyć, urwać z nich ogonki i wrzucić do garnka (najlepiej z podwójnym dnem).
Dżem jabłkowo-porzeczkowy
do garnka (najlepiej z podwójnym dnem). Jabłka obrać ze skórki, wyjąć z nich środki i pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z porzeczkami. Zasypać cukrem i gotować od miękkości a nawet do rozgotowania.
Dżem jabłkowo-porzeczkowy
ać od miękkości a nawet do rozgotowania. Pod koniec gotowania dodać żelfix mieszając energicznie i usuwając pianę która powstanie.
Dżem jabłkowo-porzeczkowy
Gorący dżem przełożyć do słoików, odstawić do góry dnem do czasu ostygnięcia. Idealny dżem do kanapek jak i ciast.