mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Dżem truskawkowo-rabarbarowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wspaniale smakuje z pieczywem, naleśnikami, goframi oraz można go wykorzystać do wielu deserów i ciast.

Dżem truskawkowo-rabarbarowy 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dżem truskawkowo-rabarbarowy 2

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dżem truskawkowo-rabarbarowy 2
Truskawki należy umyć i usunąć szypułki. Rabarbar również dokładnie umyć a potem pokroić na niewielkie kawałki. Do garnka przełożyć owoce wraz z rabarbarem i doprowadzić do wrzenia. W tym momencie dodać dżemiks i gotować kilka minut. Po czym dodać cukier i gotować cały czas mieszając aż do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełniać słoiki. Dokładnie zakręcić. Słoiki odwrócić do góry dnem, na 5 minut. Gdy wystygną przenieść słoiki do spiżarni.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy 2
Truskawki umyć dokładnie po czym usunąć szypułki
Dżem truskawkowo-rabarbarowy 2
Umyte truskawki bez szypułek miksuję blenderem