Dzem z cukini

Agusia74 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 76
zdjęcia: 1 z 1
Dzem z cukini
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Warto spróbować.


trudność: średne
czas:

Dzem z cukini - SKŁADNIKI:

  • 5 kg cukinii
  • 1 kg cukru
  • 4 galaretki pomarańczowe lub cytrynowe
  • 5 łyżeczek kwasku cytrynowego
  • 1 olejek pomarańczowy lub cytrynowy

Dzem z cukini - PRZYGOTOWANIE:

Cukinie obrać i wydrążyć nasiona.Połowę cukinii pokroić w kosteczkę a drugą połowę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Smażyć aż zgęstnieje.Pod koniec smażenia gdy dżem będzie gęsty i jednolity dodać cukier,galaretki ,kwasek i olejek.Całość smażyć jeszcze 30 minut.Nakładać do słoików i szybko zakręcać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dzem z cukini (strona 1 z 1)  
magdusia

magdusia
offline

2009-08-04 22:05
Dzisiaj u mnie na tapecie była właśnie cukinia, dżem w smaku przypomina morele. Całą ilość cukinii starłam na grubej tarce. Smak super i zawsze coś innego...
Skomentuj
Oceń:
5
Agusia74

Agusia74
offline

2009-08-04 23:14
Cieszę się że dżem Ci smakował.
Pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
dorjana

dorjana
offline

2010-09-26 22:26
interesujacy przepis,musze sprobowac
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Lniane naleśniki z pomidorami Karmelki z musem jabłkowym Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami Sok z malin na zimę
Surówka z brukselki Makaron z dynią i pieczarkami Kisiel jabłkowo-jagodowy
Dyniowe buchty z marmoladą Dyniowy budyń z robaczkami Kakaowe racuszki z jagodami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane