dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczny dżem z czerwonej i czarnej porzeczki.

Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki

 

Sposób przygotowania:

Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki
Czerwoną i czarną porzeczkę dokładnie oczyszczamy, płuczemy i osuszamy na sicie. Mieszamy ze sobą. Dokładnie miksujemy za pomocą blendera. Przekładamy do rondla. Dodajemy cukier. Gotujemy co jakiś czas mieszając, do momentu zgęstnięcia dżemu. Gorący przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem, aż do wystygnięcia. Smacznego.
Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki
Owocę dokłądnie oczyszczamy, płuczemy i osuszamy.
Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki
Czarną i czerwoną porzeczkę dokładnie miksujemy.
Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki
Owoce gotujemy z dodatkiem cukru na wolnym ogniu.