PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Dżem z dyni i galaretki cytrynowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobry do deserów mój synek je go łyżeczką

Dżem z dyni i galaretki cytrynowej

Składniki:

Dżem z dyni i galaretki cytrynowej

 

  • obrana dynia, 2,5 kg
  • cukier, 0,5 kg
  • galaretka cytrynowa, 2 szt
  • kwasek cytrynowy, 1/2 łyżeczka
  • olejek cytrynowy, 1/2 sztuka

 

Sposób przygotowania:

Dżem z dyni i galaretki cytrynowej
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, dusić aż się rozgotuje. Dodać cukier, galaretki cytrynowe, kwasek i olejek cytrynowy. Zagotować, dusić jeszcze przez około 20 minut. Gorące przełożyć do słoików. Pasteryzować około 20 minut

Tagi:

dynia