madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Dżem z jagód

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dżemu jagodowego bardzo często używam do przekładania tortów i ciast.

Dżem z jagód Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dżem z jagód

 

  • 2 kg jagód
  • 2 dżemiksy
  • ok. 1 kg cukru (ja daje mniej, to zależy, jak, kto lubi słodkie)

Sposób przygotowania:

Dżem z jagód
Jagody przebieramy, myjemy, osuszamy na sicie. Następnie przesypujemy je do garnka, dodajemy dżemiksy oraz cukier, zagotowujemy. Całość gotujemy 3 minuty. Następnie dżem przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy. Słoiki stawiamy do góry dnem, aby się zawekowały.
Dżem z jagód
Etap 1
Dżem z jagód
Etap 2