Strona główna Dżem z pigwy i dzikiej róży

Dżem z pigwy i dzikiej róży

Owoce, Przetwory « poprzedni | następny »
Stenka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 82
zdjęcia: 1 z 2
Dżem z pigwy i dzikiej róży
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobry i zdrowy dżem do spożycia od razu lub zamknięty w słoikach z przeznaczeniem do dalszego przechowania i spożycia w okresie zimy


danie wegetariańskie
trudność: średnie
czas:

Dżem z pigwy i dzikiej róży - SKŁADNIKI:

  • 1 kg owoców pigwy
  • 1/2 kg owoców dzikiej róży
  • 75 dag cukru

Dżem z pigwy i dzikiej róży - PRZYGOTOWANIE:

Owoce pigwy i dzikiej rózy umyć, wydrązyć gniazda nasienne i pokroić. Włozyć do garnka, dolać tyle wody, abu przykryła owoce. Gotować około 40 minut. Następnie rozetrzeć ugotowane owoce. Dodać cukier i gotować jeszcze około 15 minut.Dżem przeznaczony do późniejszego spożycia należy przełożyć gotujący do ogrzanych słoików. Słoiki zamknąć i ustawić do góry dnem do wystygnięcia


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem z pigwy i dzikiej róży  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Owoce
Stek z tuńczyka w limonce Deser jabłkowy z śliwką i otrębami Mrożone banany w polewie czekoladowej
Ciasto imbirowe z jabłkami Ucierane ze śliwkami Domowy sok przecierowy
Zapiekany ryż z jabłkami Owocowa kanapka Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy
Krówka na plackowej wieży Salsa z ananasem i ogórkiem Polędwiczka w sosie śliwkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane