Strona główna Dżem z pigwy i dzikiej róży

Dżem z pigwy i dzikiej róży

Owoce, Przetwory « poprzedni | następny »
Stenka - Przepis na: Dżem z pigwy i dzikiej róży offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 57
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Dżem z pigwy i dzikiej róży
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobry i zdrowy dżem do spożycia od razu lub zamknięty w słoikach z przeznaczeniem do dalszego przechowania i spożycia w okresie zimy


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Dżem z pigwy i dzikiej róży - SKŁADNIKI:

  • 1 kg owoców pigwy
  • 1/2 kg owoców dzikiej róży
  • 75 dag cukru

Dżem z pigwy i dzikiej róży - PRZYGOTOWANIE:

Owoce pigwy i dzikiej rózy umyć, wydrązyć gniazda nasienne i pokroić. Włozyć do garnka, dolać tyle wody, abu przykryła owoce. Gotować około 40 minut. Następnie rozetrzeć ugotowane owoce. Dodać cukier i gotować jeszcze około 15 minut.Dżem przeznaczony do późniejszego spożycia należy przełożyć gotujący do ogrzanych słoików. Słoiki zamknąć i ustawić do góry dnem do wystygnięcia


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem z pigwy i dzikiej róży  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Owoce
Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami Puszyste racuchy z jabłkami Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami
Dżem dyniowo-aroniowy Cytrynowo-orzechowy pstrąg Winogronowy tort-motyl
Tarta pomarańczowa Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym Sok z mirabelek
Jabłkowy kompot z syropem miętowym Ciasto z dynią, gruszką i figami Tort czekoladowo malinowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane