Strona główna Dżem z pigwy i dzikiej róży

Dżem z pigwy i dzikiej róży

Owoce, Przetwory « poprzedni | następny »
Stenka - autor przepisu Dżem z pigwy i dzikiej róży offline

Szef Kuchni
Przepisy: 45
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Dżem z pigwy i dzikiej róży
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobry i zdrowy dżem do spożycia od razu lub zamknięty w słoikach z przeznaczeniem do dalszego przechowania i spożycia w okresie zimy


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Dżem z pigwy i dzikiej róży - SKŁADNIKI:

  • 1 kg owoców pigwy
  • 1/2 kg owoców dzikiej róży
  • 75 dag cukru

Dżem z pigwy i dzikiej róży - PRZYGOTOWANIE:

Owoce pigwy i dzikiej rózy umyć, wydrązyć gniazda nasienne i pokroić. Włozyć do garnka, dolać tyle wody, abu przykryła owoce. Gotować około 40 minut. Następnie rozetrzeć ugotowane owoce. Dodać cukier i gotować jeszcze około 15 minut.Dżem przeznaczony do późniejszego spożycia należy przełożyć gotujący do ogrzanych słoików. Słoiki zamknąć i ustawić do góry dnem do wystygnięcia



Komentarze do Dżem z pigwy i dzikiej róży  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Owoce
Świąteczna babka jogurtowo-pomarańczowa Naleśniki z kajmakiem i bananami a'la banoffee Orzeźwiający torcik porzeczkowy
Polędwiczki w sosie truskawkowym Ptasie mleczko z truskawkami Czekoladowo-truskawkowe ciasto
Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną Jabłko z niedźwiedziem Kokosowa rolada z truskawkami i kiwi
Roladki z orzechami i natką pietruszki Mintaj z pomarańczą i czarnym pieprzem Grillowana kaszanka z jabłkami
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane