Strona główna Dżem z pigwy i dzikiej róży

Dżem z pigwy i dzikiej róży

Owoce, Przetwory « poprzedni | następny »
Stenka - Przepis na: Dżem z pigwy i dzikiej róży offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 55
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Dżem z pigwy i dzikiej róży
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobry i zdrowy dżem do spożycia od razu lub zamknięty w słoikach z przeznaczeniem do dalszego przechowania i spożycia w okresie zimy


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Dżem z pigwy i dzikiej róży - SKŁADNIKI:

  • 1 kg owoców pigwy
  • 1/2 kg owoców dzikiej róży
  • 75 dag cukru

Dżem z pigwy i dzikiej róży - PRZYGOTOWANIE:

Owoce pigwy i dzikiej rózy umyć, wydrązyć gniazda nasienne i pokroić. Włozyć do garnka, dolać tyle wody, abu przykryła owoce. Gotować około 40 minut. Następnie rozetrzeć ugotowane owoce. Dodać cukier i gotować jeszcze około 15 minut.Dżem przeznaczony do późniejszego spożycia należy przełożyć gotujący do ogrzanych słoików. Słoiki zamknąć i ustawić do góry dnem do wystygnięcia


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem z pigwy i dzikiej róży  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Owoce
Ekspresowe śliwki Deser z kasza i śliwkami Mus bananowo czekoladowy
Nalewka z szuszonych owoców Odwrócone ciasto z ananasem i winogronem Tarta z jeżynami i polskim winogronem
Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi Kompot z polskiego winogrona z kardamonem Semifreddo z malinami
Babeczki cynamonowe z jabłkiem i gruszką Śliwki pod orzechowo-owsianą kruszonką (crumble) Ciasteczka z czekoladą i truskawkami bez pieczenia

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane