iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dżemik jabłkowo -gruszkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dżemik jabłkowo -gruszkowy

Dżemik jabłkowo -gruszkowy

Składniki:

Dżemik jabłkowo -gruszkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Dżemik jabłkowo -gruszkowy
Jabłka ja miałam kwaśne obieramy wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Gruszki obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Owoce dajemy na dużą patelnię mieszamy i wsypujemy cukier. Mieszamy owoce z cukrem. Smażymy ok 10 min. Dodajemy cynamon ,goździk . Dusimy , smażymy dżemik aż owoce rozpadną się ale nie całkowicie. Gorące przekładamy do słoików wcześniej wyparzonych . Zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.