Strona główna Dzika grochowa z szybkowaru

Dzika grochowa z szybkowaru

Grochowe « poprzedni | następny »
martaw2000 - Przepis na: Dzika grochowa z szybkowaru offline

Kucharz
Przepisy: 8
Dzika grochowa z szybkowaru
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszna, super szybka grochówka


trudność: łatwe
czas:

Dzika grochowa z szybkowaru - SKŁADNIKI:

  • 400kg żeberek z dzika,
  • 200g wędzonego boczku,
  • 450g grochu łuskanego,
  • 2 marchewki,
  • pietruszka,
  • 1/4 selera,
  • cebula,
  • 4 ziemniaki,
  • liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu i majeranek do smaku
  • sól, pieprz do smaku.

Dzika grochowa z szybkowaru - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie produkty wkładamy do szybkowaru, zalewamy wodą i ogrzewamy 15-20 min od momentu wzrostu ciśnienia,chyba że lubimy chrupiące warzywka w grochówce,to podgrzewamy tylko 10min,po otwarciu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!!! Można również dodać trochę kiełbaski, po wcześniejszym podsmażeniu, zupka będzie bardziej aromatyczna ;)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dzika grochowa z szybkowaru (strona 1 z 1)  
pacpaw

pacpaw
offline

2011-03-25 19:35
niedługo wypróbuję :o) niech no tylko dostanę ten szybkowar w swoje ręce :o) Nawet dziczyznę załatwię.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grochowe
Grochówka na żeberkach Grochówka Generała Zupa krem z cieciorki i czerwonej soczewicy
Zupa grochowa na boczku Grochówka jak londyński smog Zupa z czerwonej soczewicy
Grochówka prawie wojskowa Zupa grochowa ze skwarkami Zupa ziemniaczano – grochowa
Grochówka - przysmak nie tylko żołnierza Grochówka z cieciorką Serowa zupa grzybowa z włoszczyzną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane