marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Dzika zupa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzania zupy dzik

Dzika zupa

Składniki:

Dzika zupa

 

  • 1 l mocnego rosołu lub bulionu (może być z kostki)
  • 5 dkg szpiku wołowego
  • 8 jajek
  • 1/2 l ciężkiego czerwonego wina
  • 3-4ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Dzika zupa
Rosół należy zagotować, następnie dodać wino, szpik oraz rozgnieciony czosnek. Jajka roztrzepać widelcem, doprawić solą, pieprzem i wlać do zupy intensywnie mieszając.Kiedy zupa zacznie robić się gęsta, zestawić z ognia. Najlepiej smakuje z ciemnym chlebem. Jest to bardzo pożywna zupa idealna na zimne dni. Polecam zupę dzik dlatego, że jest bardzo pożywna i szybka i rozgrzewająca. Smacznego

Tagi:

jajko jajka