paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Dzwonko karpia w panierce migdałowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dzwonko karpia tradycyjnie smażone tyle że obtoczone w jajku i zmielonych migdałach. Świąteczna ryba o pysznym smaku.

Dzwonko karpia w panierce migdałowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dzwonko karpia w panierce migdałowej

 

Sposób przygotowania:

Dzwonko karpia w panierce migdałowej
Oczyszczone dzwonko karpia do smaku oprószyć solą i pieprzem, pozostawić na 2-3 godziny.

Migdały zmielić tak drobno aby powstała z nich mączka a następnie wymieszać je z mąką. Jajko roztrzepać z odrobina soli.

Każdy kawałek ryby obtoczyć w jajku oraz w panierce ze zmielonymi migdałami. Na patelni roztopić masło, smażyć kawałki ryby z każdej strony na złoty kolor.
Dzwonko karpia w panierce migdałowej
Oczyszczone dzwonko karpia do smaku oprószyć solą i pieprzem, pozostawić na 2-3 godziny.
Dzwonko karpia w panierce migdałowej
Jajko roztrzepać z odrobina soli. Każdy kawałek ryby obtoczyć w jajku oraz w panierce ze zmielonymi migdałami.
Dzwonko karpia w panierce migdałowej
Na patelni roztopić masło , smażyć kawałki ryby z każdej strony na złoty kolor.

Tagi:

ryba karp