nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Ekspresowa fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka wersja popularnej fasolki bo bretońsku

Ekspresowa fasolka po bretońsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ekspresowa fasolka po bretońsku

 

  • puszka białej fasoli ( w sosie własnym)
  • 200g koncentratu pomidorowego lub 200 ml pasty pomidorowej
  • 1 czerwona cebula
  • 3 małe dobrej jakości kiełbasy (ok 30dkg)
  • bulionetka drobiowa
  • łyżeczka majeranku
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ekspresowa fasolka po bretońsku
Fasolę z puszki przekładamy do sitka, płuczemy pod bieżącą wodą i odstawiamy. W garnku rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną kostkę cebulę oraz w półkrążki kiełbasę. Przysmażamy przez kilkaminut. Dolewamy ok litra wody i zagotowujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz bulionetkę. Gotujemy jeszcze przez kilka minut. Dodajemy białą fasolkę, doprawiamy, na koniec dodajemy majeranek. Gotowe. Smacznego
Ekspresowa fasolka po bretońsku
W garnku rozgrzewamy olej i przsmażamy cebulę z kiełbasą
Ekspresowa fasolka po bretońsku
Dolewamy wodę, zagotowujemy i dodajemy koncentrat oraz bulionetkę
Ekspresowa fasolka po bretońsku
Białą fasolę płuczemy pod bieżącą wodą i zostawiamy na sitku
Ekspresowa fasolka po bretońsku
Dodajemy fasolę do zupy i doprawiamy do smaku