Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Ekspresowy łosoś z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ryba jest przepyszna, a do tego za jednym zamachem otrzymujemy dodatek do głównego dania.

Ekspresowy łosoś z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ekspresowy łosoś z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Ekspresowy łosoś z warzywami
Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Koperek drobno siekamy, łyżkę odkładamy do dekoracji, a pozostały dodajemy do marchewki z cebulą. Wlewamy olej, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, wstawiamy w żaroodpornym naczyniu do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8 minut. Łososia dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wyciągamy połowę warzyw i na poostałe kładziemy dzwonka ryby. W przestrzenie układamy resztę warzyw. Zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Podajemy z ziemniaczanym puree.
Ekspresowy łosoś z warzywami
Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Koperek drobno siekamy, łyżkę odkładamy do dekoracji, a pozostały dodajemy do marchewki z cebulą.
Ekspresowy łosoś z warzywami
Wlewamy olej, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, wstawiamy w żaroodpornym naczyniu do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8 minut.
Ekspresowy łosoś z warzywami
Łososia dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wyciągamy połowę warzyw i na poostałe kładziemy dzwonka ryby.
Ekspresowy łosoś z warzywami
W przestrzenie układamy resztę warzyw. Zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.