monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Ekspresowy pasztet żurawinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybko się go robi ,a jest na prawdę pyszny.

Ekspresowy pasztet żurawinowy

Składniki:

Ekspresowy pasztet żurawinowy

 

  • pół kilograma wątróbki drobiowej
  • garść suszonej żurawiny
  • 2 cebulę
  • 2 ząbki czosnku
  • pół kostki masła
  • łyżka oleju
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ekspresowy pasztet żurawinowy
Wątróbkę dobrze oczyszczamy ,myjemy i suszymy. Cebulkę obieramy i drobno siekamy ,czosnek również , na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju wrzucamy cebulę i czosnek przesmażamy pod koniec dodajemy wątróbkę i nie długo smażymy ,ma być obsmażona ale w środku jeszcze różowa ,na koniec doprawiamy . Wrzucamy wszystko do miski ,dodajemy masło i traktujemy blenderem na koniec dodajemy żurawinę mieszamy i przekładamy do pojemniczka odstawiamy do lodówki.