marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Enchilladas z ostrym farszem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso mielone przesmażyć na patelni i przyprawić Tacos i kurkumą.Dodać na farsz fasolkę i kukurydzę z puszek i paprykę pokrojoną.Zapiec 20 m

Enchilladas z ostrym farszem.

Składniki:

Enchilladas z ostrym farszem.

 

  • 20 deka mielonego mięsa indyczego,
  • puszka fasolki czerwonej,
  • puszka kukurydzy,
  • przyprawa`Tacos",
  • papryka czerwona świeża,
  • 1 opakowanie placków kukurydzianych Enchilladas,
  • kurkuma,
  • sos pomidorowy do polania farszu,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Enchilladas z ostrym farszem.
Mięso mielone drobiowe przesmażyć na oleju i mieszać,by nie przypaliło się.Doprawić "Tacos" oraz kurkumą,a następnie zdjąć z ognia.Paprykę umyć,oczyścić i pokroić w paseczki,a kukurydzę i fasolkę po wyjęciu z puszek odsączyć na sitku.Wszystkie te składniki dać do farszu mięsnego i wymieszać oraz nadziewać kukurydziane placki i dać na blachę.Wsunąć do nagrzanego pieka- -rnika i zapiekać ok.20 minut.Po wyjęciu polać farsz w plackach ketchupem pikantnym lub łagodnym.Podawać na ciepło.