kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Eskalopki cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i delikatne ...mmmm aż ślinka cieknie

Eskalopki cielęce

Składniki:

Eskalopki cielęce

 

  • 4 kotlety cielęce
  • 15 dkg szynki
  • 15 dkg parmezanu
  • 5 dkg mąki
  • 6 dkg masła
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 5 łyżek bulionu
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Eskalopki cielęce
Mieszamy mąkę z pieprzem i solą.Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem,panierujemy w mące po czym smażymy po 3 minuty z każdej strony na maśle.Wyjmujemy kotlety.Do masła wlewamy bulion.Mieszamy.Kotlety przekładamy do brytfanny,polewamy sosem z patelni,posypujemy natką,startym parmezanem i posiekana szynką.Pieczemy 10 minut w temperaturze 240*C.Podajemy z sosem z pieczenia. świetnie pasuje do nich wytrawne czerwone wino.Smacznego!

Tagi:

szynka