milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Eskalopki w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Eskalopki w sosie koperkowym podajemy z ziemniaczkami i surówką

Eskalopki w sosie koperkowym

Składniki:

Eskalopki w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Eskalopki w sosie koperkowym
Gotujemy kaszę jaglaną w litrze wody, tak aby była miękka. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na patelni. Mieszamy z kaszą, płatkami owsianymi i przyprawiamy solą i pieprzem. Z masy formułujemy eskalopki i kładziemy na nagrzany olej. Smażymy aż do zarumienia się z dwóch stron. Z masła i mąki robimy zasmażkę, ciągle mieszając rozprowadzamy ją mlekiem i dodajemy sok z cytryny i drobno posiekany koperek. Całość mieszamy i gotujemy. Gorącym sosem polewamy eskalopki.