kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Ryż z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ryż z pieczarkami to smaczny pomysł na obiad bądź na kolację dla wszystkich lubiących dania bezmięsne.

Ryż z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryż z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z pieczarkami
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Cebulę obieramy i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie i podduszamy soląc je.

Do ugotowanego ryżu dodajemy miękkie pieczarki oraz rumianą cebulę, doprawiamy do smaku, mieszamy. Podajemy na ciepło.
Eyż z pieczarkami
pieczarki obieramy i kroimy w kostkę podduszamy je
Eyż z pieczarkami
cebulę obieramy i kroimy w kostkę - podsmażamy ją
Eyż z pieczarkami
ryż gotujemy na sypko dodajemy cebulę i pieczarki doprawiamy