Strona główna Fale Dunaju z brzoskwiniami

Fale Dunaju z brzoskwiniami

AnetaŚw - Przepis na: Fale Dunaju z brzoskwiniami offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Fale Dunaju z brzoskwiniami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Fale Dunaju inaczej- z dodatkiem brzoskwiń.


trudność: łatwe
czas:

Fale Dunaju z brzoskwiniami - SKŁADNIKI:

  • 1 margaryna
  • 1 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 6 jajek średnich
  • mały cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2- 3 łyżki kakao
  • ok. pół kg brzoskwiń
  • cukier puder lub polewa czekoladowa na wierzch.

Fale Dunaju z brzoskwiniami - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto kładziemy pokrojone na ósemki i wypestkowane brzoskwinie, a na brzoskwinie ciemne ciasto. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladową polewą . SMACZNEGO :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fale Dunaju z brzoskwiniami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Lniane ciasteczka Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Kruche pyszności
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Jesienne ciasto Cynamonowiec z porzeczkami
Ciasto śliwkowo-orzechowe Budyń o smaku dyni Ananasowa galaretka
Bananowa Ricotta z ananasem Pyszna karpatka Eli Pieczony ananas z kokosową kruszonką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane