AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Fale Dunaju z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fale Dunaju inaczej- z dodatkiem brzoskwiń.

Fale Dunaju z brzoskwiniami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fale Dunaju z brzoskwiniami

 

  • 1 margaryna
  • 1 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 6 jajek średnich
  • mały cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2- 3 łyżki kakao
  • ok. pół kg brzoskwiń
  • cukier puder lub polewa czekoladowa na wierzch.

Sposób przygotowania:

Fale Dunaju z brzoskwiniami
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto kładziemy pokrojone na ósemki i wypestkowane brzoskwinie, a na brzoskwinie ciemne ciasto. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladową polewą . SMACZNEGO :)
Fale Dunaju z brzoskwiniami
Fale Dunaju z brzoskwiniami.

Tagi:

jajko jajka