Strona główna Fale Dunaju z brzoskwiniami

Fale Dunaju z brzoskwiniami

AnetaŚw - Przepis na: Fale Dunaju z brzoskwiniami offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Fale Dunaju z brzoskwiniami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Fale Dunaju inaczej- z dodatkiem brzoskwiń.


trudność: łatwe
czas:

Fale Dunaju z brzoskwiniami - SKŁADNIKI:

  • 1 margaryna
  • 1 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 6 jajek średnich
  • mały cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2- 3 łyżki kakao
  • ok. pół kg brzoskwiń
  • cukier puder lub polewa czekoladowa na wierzch.

Fale Dunaju z brzoskwiniami - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto kładziemy pokrojone na ósemki i wypestkowane brzoskwinie, a na brzoskwinie ciemne ciasto. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladową polewą . SMACZNEGO :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fale Dunaju z brzoskwiniami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Muffiny owsiane z rodzynkami Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd
Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Francuskie ciasteczka z makiem Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami
Muffiny z jagodami i czekoladą Makowe muffiny z białą czekoladą Gofry o smaku wanilii
Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka Kakaowe ciasto z masą serkową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj