Strona główna Fale Dunaju z brzoskwiniami

Fale Dunaju z brzoskwiniami

AnetaŚw offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 2
Fale Dunaju z brzoskwiniami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Fale Dunaju inaczej- z dodatkiem brzoskwiń.


trudność: łatwe
czas:

Fale Dunaju z brzoskwiniami - SKŁADNIKI:

  • 1 margaryna
  • 1 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 6 jajek średnich
  • mały cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2- 3 łyżki kakao
  • ok. pół kg brzoskwiń
  • cukier puder lub polewa czekoladowa na wierzch.

Fale Dunaju z brzoskwiniami - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto kładziemy pokrojone na ósemki i wypestkowane brzoskwinie, a na brzoskwinie ciemne ciasto. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladową polewą . SMACZNEGO :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fale Dunaju z brzoskwiniami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Makowo czekoladowe ciasteczka Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Naleśniki z karmelowym sosem i bananami Paluchy wiedźmy na Halloween
Truskawkowe muffiny z kremem czekoladowym Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Babeczki omleciki z kremem karmelowym Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane