Fale Dunaju z jabłkami 4

Z kremem « poprzedni | następny »
Marta1986 - Przepis na: Fale Dunaju z jabłkami 4 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Fale Dunaju z jabłkami 4
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

smaczne ciasto z jabłkami i kremem


trudność: łatwe
czas:

Fale Dunaju z jabłkami 4 - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka maki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki kakao
  • 4 sztuki jabłek
  • szczypta soli
  • Masa:
  • 1,5 kostki masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki kakao
  • Dodatkowo:
  • Śnieżka

Fale Dunaju z jabłkami 4 - PRZYGOTOWANIE:

Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Białka ubić oddzielnie ze szczyptą soli. Do masy jajecznej wsypać mąkę i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Następnie dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie cześci. Do drugiej dodać kakao. Jabłka umyć i obrać ze skórki. Pokroić na plastry. Ciasto jasne wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wylać ciemne ciasto i ułożyć jabłka. Piec ok 40-50 minut w 180 stopniach. Masa: Budyń rozrobić na mleku i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz kakaem. Następnie dodać po łyżce budyniu cały czas miksując. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Ciasto udekorować śnieżką i wstawić do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fale Dunaju z jabłkami 4  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Tarta makowo- pomarańczowa Dyniowa karpatka
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Miodownik z orzechami Jabłkowy przekładaniec Ciasto czekoladowe z kremem dyniowym
Pie de limon- tarta cytrynowa Ananasowiec z kokosem Napoleonka na kruchym cieście

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane