Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Makaron z mięsem i warzywami to bardzo smaczne i sycące danie. Łatwe i dość szybkie do przygotowania.

Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem

 

  • 1/2 kg kapusty białej
  • 1 cebula
  • 1 pieczony filet z kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa w płynie
  • 1/2 szkl czosnku marynowanego
  • 30 dag makaronu farfalle
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem
Kapustę pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Mięso pokroić w kosteczkę. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać osączoną kapustę i mięso. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, połączyć z farszem, dodać szczypiorek, pokrojony czosnek, wymieszać, podgrzać.
Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem
Pokrojoną w kostkę kapustę ugotować i osączyć
Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu
Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem
Dodać kapustę mieso i przyprawić do smaku
Farfalle z mięsem, warzywami i czosnkiem
Farsz połączyć z ugotowanym makaronem wymieszać podgrzać