evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Farfalle z warzywnym spaghetti i jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Danie szybko się robi jest smaczne,kolorowe i syte. Nawet córka zjadła ze smakiem.Polecam Wszystkim :-)

Farfalle z warzywnym spaghetti i jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Farfalle z warzywnym spaghetti i jajkiem

 

  • 150g makaronu typu Farfalle z Lubelli
  • 2 kurze jajka
  • 1 średnia cukinia
  • po pół z dużych papryk (czerwonej,zielonej,żótej)
  • 2 garście poszatkowanej kapusty pekińskiej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • Przyprawy wg.uznania:
  • estragon w proszku,sól morska i pieprz czarny świeżo mielone

Sposób przygotowania:

Farfalle z warzywnym spaghetti i jajkiem
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówką na opakowanu,płukamy zimną wodą,odcedzamy i odstawiamy. Warzywa porządnie myjemy i osuszamy. Cukinie kroimy w długie cienkie paseczki (za pomocą specjalnego nożyka) Papryki również w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy cukinię,papryki i pekinkę,oprószamy solą,pieprzem oraz estragonem. Smażymy mieszając do lekkiej chrupkości warzyw. W tym czasie jak warzywa się smażą na drugiej patelni przygotowujemy jajko sadzone które lekko posypujemy natką pietruszki. Na talerze wykładamy po porcji makaronu,na makaron warzywne spaghetti a na nie jajo sadzone,posypujemy listkami natki pietruszki i podajemy. Smacznego.
Farfalle z warzywnym spaghetti i jajkiem
Etap 1 smazymy warzywne spaghetti do lekkiej chrupkości
Farfalle z warzywnym spaghetti i jajkiem
Etap 2 W tym czasie jak warzywa się smażą na drugiej patelni przygotowujemy jajko sadzone które lekko posypujemy natką pietruszki.