farsz do ciasta francuskiego

Disiple - Przepis na: farsz do ciasta francuskiego offline

Kucharz
Przepisy: 12
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
farsz do ciasta francuskiego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

przepis na farsz do ciasta francuskiego


trudność: łatwe
czas:

farsz do ciasta francuskiego - SKŁADNIKI:

  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 30 dag sera żółtego
  • 30 dag szynki
  • jedno jajko
  • gotowe ciasto francuskie
  • ogórek kiszony
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki masła
  • przyprawy (sól, vegeta itp.)

farsz do ciasta francuskiego - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki kroimy w kostkę, nie za drobno, dusimy ze szczyptą vegety lub soli na łyżce masła i odrobiną wody, kiedy będą miękkie podgotowujemy do odparowania wody, studzimy. Cebulkę smażymy na maśle na szklistą, studzimy. Kroimy w kostkę ser, szynkę, ogórka, paprykę i łączymy wraz z cebulką i pieczarkami dodając żółtko, mieszamy. Ciasto francuskie odwijamy z papieru, który kładziemy na blachę, i kroimy w pożądane kształty, na początek proponuję podzielić na 4 równe części, do każdej pakujemy farsz i trochę ciasto naciągając zawijamy tak, żeby nie było żadnej dziurki, przekładamy na blachę, smarujemy wierzch białkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (z termoobiegiem 200st.C, dolna/górna grzałka 220st.C) piec ok 15-20 min. to uzyskania złotego koloru :) UWAGA! Zamiast ogórka kiszonego można dodać konserwowy, ale nie polecam zielonego, ser i szynka w zależności od upodobań mogą być w całości lub w plasterkach. SMACZNEGO! ;D


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do farsz do ciasta francuskiego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego na słono
Sakiewki z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami Francuska rolada na słono Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego
Kurczak marynowany w bawarce Parówki z kindziukiem w cieście francuskim Francuska rolada z pieczarkami i indykiem
Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów Paszteciki z karkówki i ciasta francuskiego DUŻE Pasztecki z brokułami,  tuńczykiem i czarnuszką
Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką Bety z szparagami i pomidorem Pierogi z francuskiego i szparagów

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane