Disiple

Disiple

Kucharz
[Przepisów: 12]

farsz do ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przepis na farsz do ciasta francuskiego

farsz do ciasta francuskiego

Składniki:

farsz do ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

farsz do ciasta francuskiego

Pieczarki kroimy w kostkę, nie za drobno, dusimy ze szczyptą vegety lub soli na łyżce masła i odrobiną wody, kiedy będą miękkie podgotowujemy do odparowania wody, studzimy. Cebulkę smażymy na maśle na szklistą, studzimy. Kroimy w kostkę ser, szynkę, ogórka, paprykę i łączymy wraz z cebulką i pieczarkami dodając żółtko, mieszamy. Ciasto francuskie odwijamy z papieru, który kładziemy na blachę, i kroimy w pożądane kształty, na początek proponuję podzielić na 4 równe części, do każdej pakujemy farsz i trochę ciasto naciągając zawijamy tak, żeby nie było żadnej dziurki, przekładamy na blachę, smarujemy wierzch białkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (z termoobiegiem 200st.C, dolna/górna grzałka 220st.C) piec ok 15-20 min. to uzyskania złotego koloru :) UWAGA! Zamiast ogórka kiszonego można dodać konserwowy, ale nie polecam zielonego, ser i szynka w zależności od upodobań mogą być w całości lub w plasterkach. SMACZNEGO! ;D