farsz do ciasta francuskiego

Disiple - Przepis na: farsz do ciasta francuskiego offline

Kucharz
Przepisy: 12
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
farsz do ciasta francuskiego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

przepis na farsz do ciasta francuskiego


trudność: łatwe
czas:

farsz do ciasta francuskiego - SKŁADNIKI:

  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 30 dag sera żółtego
  • 30 dag szynki
  • jedno jajko
  • gotowe ciasto francuskie
  • ogórek kiszony
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki masła
  • przyprawy (sól, vegeta itp.)

farsz do ciasta francuskiego - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki kroimy w kostkę, nie za drobno, dusimy ze szczyptą vegety lub soli na łyżce masła i odrobiną wody, kiedy będą miękkie podgotowujemy do odparowania wody, studzimy. Cebulkę smażymy na maśle na szklistą, studzimy. Kroimy w kostkę ser, szynkę, ogórka, paprykę i łączymy wraz z cebulką i pieczarkami dodając żółtko, mieszamy. Ciasto francuskie odwijamy z papieru, który kładziemy na blachę, i kroimy w pożądane kształty, na początek proponuję podzielić na 4 równe części, do każdej pakujemy farsz i trochę ciasto naciągając zawijamy tak, żeby nie było żadnej dziurki, przekładamy na blachę, smarujemy wierzch białkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (z termoobiegiem 200st.C, dolna/górna grzałka 220st.C) piec ok 15-20 min. to uzyskania złotego koloru :) UWAGA! Zamiast ogórka kiszonego można dodać konserwowy, ale nie polecam zielonego, ser i szynka w zależności od upodobań mogą być w całości lub w plasterkach. SMACZNEGO! ;D


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do farsz do ciasta francuskiego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego na słono
Francuskie paszteciki z grzybami i serkiem Sakiewki z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami Francuska rolada na słono
Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego Kurczak marynowany w bawarce Parówki z kindziukiem w cieście francuskim
Francuska rolada z pieczarkami i indykiem Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów Paszteciki z karkówki i ciasta francuskiego DUŻE
Pasztecki z brokułami,  tuńczykiem i czarnuszką Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką Bety z szparagami i pomidorem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane