farsz do ciasta francuskiego

Disiple - Przepis na: farsz do ciasta francuskiego offline

Kucharz
Przepisy: 12
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
farsz do ciasta francuskiego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

przepis na farsz do ciasta francuskiego


trudność: łatwe
czas:

farsz do ciasta francuskiego - SKŁADNIKI:

  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 30 dag sera żółtego
  • 30 dag szynki
  • jedno jajko
  • gotowe ciasto francuskie
  • ogórek kiszony
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki masła
  • przyprawy (sól, vegeta itp.)

farsz do ciasta francuskiego - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki kroimy w kostkę, nie za drobno, dusimy ze szczyptą vegety lub soli na łyżce masła i odrobiną wody, kiedy będą miękkie podgotowujemy do odparowania wody, studzimy. Cebulkę smażymy na maśle na szklistą, studzimy. Kroimy w kostkę ser, szynkę, ogórka, paprykę i łączymy wraz z cebulką i pieczarkami dodając żółtko, mieszamy. Ciasto francuskie odwijamy z papieru, który kładziemy na blachę, i kroimy w pożądane kształty, na początek proponuję podzielić na 4 równe części, do każdej pakujemy farsz i trochę ciasto naciągając zawijamy tak, żeby nie było żadnej dziurki, przekładamy na blachę, smarujemy wierzch białkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (z termoobiegiem 200st.C, dolna/górna grzałka 220st.C) piec ok 15-20 min. to uzyskania złotego koloru :) UWAGA! Zamiast ogórka kiszonego można dodać konserwowy, ale nie polecam zielonego, ser i szynka w zależności od upodobań mogą być w całości lub w plasterkach. SMACZNEGO! ;D


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do farsz do ciasta francuskiego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego na słono
Francuska rolada na słono Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego Kurczak marynowany w bawarce
Parówki z kindziukiem w cieście francuskim Francuska rolada z pieczarkami i indykiem Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów
Paszteciki z karkówki i ciasta francuskiego DUŻE Pasztecki z brokułami,  tuńczykiem i czarnuszką Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką
Bety z szparagami i pomidorem Pierogi z francuskiego i szparagów Paszteciki z warzywami i serem pleśniowym

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane