alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

farsz idealny do pierogów, uszek lub krokietów

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

Składniki:

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami
Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy, podsmażamy na maśle lub oleju. Kapustę siekamy, zalewamy wodą, zagotowujemy. Zmieniamy wodę i gotujemy 15 min. Kapustę odcedzamy i razem z pieczarkami mielimy w maszynce do mięsa. Cebulkę, pokroić w drobniutką kostkę, podsmażamy na maśle i dodajemy do farszu. Całość dobrze doprawiamy.

Tagi:

kapusta