KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Farsz gryczano-pieczrkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Farsz można użyć jako nadzienie do pierogów lub krokietów czy naleśników.

Farsz gryczano-pieczrkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Farsz gryczano-pieczrkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Farsz gryczano-pieczrkowy
Kaszę gotujemy 25minut w osolonej wodzie,odcedzamy studzimy.Cebule kroimy w kostkę,pieczarki w plasterki.Na patelni rozgrzewamy smalec dodajemy cebule następnie kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki , solimy..Mieszamy czasem odlewając łyżka nadmiar wody, który powstanie.Smażymy na średnim ogniu aż pieczarki zmiękną, Kaszę łączymy z pieczarkami przyprawiamy.
Farsz gryczano-pieczrkowy
Pieczarki kroimy w plasterki .Ugotowaną kaszę studzimy.
Farsz gryczano-pieczrkowy
Pieczarki smażymy do miękkości od czasu do czasu mieszamy.
Farsz gryczano-pieczrkowy
Kaszę i pieczarki przekładamy do miski.Mieszamy składniki.