pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Farsz mięsny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Farsz mięsny zapiekany w cieście francuskim:

Farsz mięsny

Składniki:

Farsz mięsny

 

  • 0,5 kg mięsa z rosołu (produkt uboczny po gotowaniu zupy),
  • marchew (może być ta z rosołu),
  • pietruszka,
  • seler,
  • por,
  • sól,
  • pieprz,
  • cebula,
  • oliwki.

Sposób przygotowania:

Farsz mięsny
gotowane mięsko wołowe, wieprzowe przekręcamy przez maszynkę z dodatkiem marchewki, pietruszki selera, pora ... taką warzywno - mięsną papkę przyprawiamy solą, pieprzem, (tym co lubimy) dodajemy na patelnie gdzie wcześniej dusiliśmy cebulkę, startą marchewkę (duże oczka tarki). Farsz ma być dość ścisły następnie dodajemy oliwki (jak można bez oliwek ?) Farsz mięsny można użyć do pierogów, pasztecików lub zapiec w cieście francuskim -moja propozycja na farsz mięsny w cieście francuskim ... brytfankę smarujemy masłem układamy arkusz ciasta francuskiego :-) i nasz FARSZ :-) i kilka kaparów ... ... nasze danie przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego. teraz na 20 min i na ok. 180 stopni do piekarnika, potem 10 min. termo obieg ...



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=58#p58

Tagi:

mięso zupa